Ce este Cargopedia?

Cargopedia este o bursă de transport internațională, un site ce facilitează accesul între transportatori și clienții transport. Cu alte cuvinte, Cargopedia este un site de anunțuri de transport marfă internațională, care îi ajută pe transportatori să găsească mărfuri de transportat, iar pe clienți să-și găsească camioane prin care să-și transporte marfa.

Dacă nu ați mai lucrat pe o bursă de transport, vă rugăm să consultați și Cum funcționează o bursă de transport?.

Cum mă înscriu pe Cargopedia?

Apăsați pe butonul Înregistrare din pagina principală a site-ului. După completarea formularului de înregistrare, veți fi autentificat automat pe site.

Cine poate crea un cont pe Cargopedia?

Oricine, atât companii (în calitate de transportator sau expeditor de mărfuri) cât și persoane fizice (doar ca expeditor de mărfuri). Rețineți că ne rezervăm dreptul de a refuza accesul în sistem a companiilor rău-platnice, care au în istoric incidente de plată pe alte platforme.

Cât costă utilizarea Cargopedia?

Pentru funcțiile de bază ale site-ului, Cargopedia nu percepe nicio taxă (abonamentul Free). Acest tip de abonament include anumite limitări. Pentru a avea acces la toate funcțiile site-ului, precum și alte beneficii, Cargopedia pune la dispoziția utilizatorilor săi două tipuri de abonamente cu plată, Standard și Premium.

Ce soluții de siguranță ați implementat?

Știm că siguranța este un lucru esențial în transporturi, de aceea luăm foarte multe măsuri pentru a vă proteja. Vă rugăm să accesați pagina Siguranță pentru mai multe detalii.

De ce acceptați persoane fizice pe site? Nu scade din siguranța bursei?

Nu, deoarece persoanele fizice nu vă pot vedea datele de contact. Dumneavoastră decideți dacă doriți să contactați sau să luați comenzi de la persoane fizice sau nu.

De asemenea, pentru a împiedica cazurile în care firme cu incidente/banate publică marfa pe persoană fizică, persoanele fizice pot publica doar anunțuri cu marfă strict de uz personal, de maxim 7 tone (mobilă, lucruri personale, automobile, utilaje agricole etc.).

Cine adaugă anunțurile pe site?

Pe Cargopedia fiecare firmă își adaugă propriile anunțuri și își stabilește propriile tarife și legături de business. Prin adăugarea de anunțuri deveniți practic vizibil pentru celelalte companii înregistrate pe Cargopedia. După adăugarea unui anunț de marfă sau camion, acesta va apărea primul în lista de anunțuri de pe pagina principală.

Cum adaug un anunț pe Cargopedia?

După autentificarea pe site, din pagina principală apăsați butonul Adaugă marfă sau Adaugă camion, în funcție de necesitate. După completarea formularului, anunțul dumneavoastră va apărea pe site.

Există vreo limită de publicare anunțuri?

Nu, puteți publica oricâte anunțuri doriți, chiar și pe abonamentul Free. Totuși, rețineți că pentru a păstra un mediu corect pentru toți membrii Cargopedia, nu puteți adăuga anunțuri duplicate pe platforma noastră.

Ce tipuri de vehicule sunt acceptate la publicarea anunțurilor?

În momentul în care adăugați un anunț, puteți selecta unul dintre următoarele tipuri de vehicule: Orice camion, Dubă / Camion carosat, Camion cu prelată, Camion container, Camion decopertat, Basculantă / Benă, Cap tractor, Agabaritic (Platformă), Transport auto, Transport animale, Camion cu macara, Cisternă, Cisternă alimentară.

Câți utilizatori/persoane de contact pot defini pentru o companie?

Toate abonamentele Cargopedia (inclusiv cel Free) permit adăugarea unui număr nelimitat de utilizatori sau locații companie.

Ce înseamnă rating-ul de activitate pe Cargopedia?

Rating-ul de activitate pe Cargopedia, afișat sub forma unor stele în dreptul numelui firmei (în pagina fiecărui anunț și în pagina de profil), este un scor care reflectă numărul de anunțuri publicate pe site de către firma respectivă, raportat la numărul mediu de anunțuri publicat de ceilalți membri Cargopedia. Dacă sunteți aproape de media celorlalți utilizatori, veți avea 3 stele. Dacă depășiți media, veți avea 4 stele sau 5. Rating-ul este calculat automat, după un algoritm inteligent.

La ce se referă scorul de recenzii de la alți utilizatori?

Fiecare utilizator are dreptul să ofere o recenzie unei alte companii cu care a colaborat, sub forma unui comentariu și unui scor, de la 1 la 5. În acest fel, companiile serioase se vor putea diferenția și oferi un plus de încredere.

Trebuie să dau reload/refresh la site pentru a vedea ultimele anunțuri?

Nu, nu este nevoie. Lista de anunțuri se actualizează automat ori de câte ori se adaugă un nou anunț.

Ce trebuie să fac în cazul în care am un incident de plată sau de transport?

Accesați secțiunea Incidente din panoul de administrare și apăsați butonul Incident nou pentru a deschide un nou incident. După ce completați detaliile incidentului și atașați documente justificatoare, incidentul dvs. va fi publicat în această rubrică, iar firma reclamată va fi notificată pe e-mail.

Când a apărut Cargopedia?

Cargopedia este o evoluție a fostei burse de transport românești Marfador, lansată în 2014. În urma succesului local, în anul 2015 ne-am extins internațional cu un serviciu îmbunătățit, sub un nou nume: Cargopedia.

Am câteva sugestii. Credeți că se pot implementa?

Desigur. Vă rugăm să ni le comunicați. Suntem receptivi la sugestii de orice natură.