Această politică de confidențialitate stabilește modul în care Cargopedia SRL (denumit în continuare AC) colectează, utilizează și protejează orice informații personale pe care le furnizați atunci când vizitați sau să creați un cont pe Cargopedia. Prin utilizarea și înregistrarea pe Cargopedia, sunteți de acord cu și acceptați toți termenii și condițiile prezentate în continuare.

1. DEFINIȚII TERMENI

AC se referă la administrația Cargopedia SRL, proprietarul Cargopedia, o companie românească, C.I.F.: RO33541304, cu numărul de înregistrare la Reg. Com. J40/10187/2014, cu sediul în: Șos. Iancului, nr. 53, sector 2, București, România.

Cargopedia este o bursă de transport de marfă online, deținută de AC, disponibilă în mai multe limbi la următoarele domenii web: cargopedia.bg, cargopedia.de, cargopedia.net, cargopedia.es, cargopedia.fr, cargopedia.hu, cargopedia.it, cargopedia.pt, cargopedia.ro, cargopedia.ru, tr.cargopedia.net.

Utilizatorul (sau Clientul) este o persoană care utilizează serviciile Cargopedia. Notă importantă: Cargopedia este o bursă de transport de marfă destinată persoanelor juridice (companiilor). Astfel, persoanele fizice nu au dreptul să se înregistreze și să adauge anunțuri sau alt tip de conținut.

Prin Legislația de Protecție a Datelor Personale ne referim la prevederile:

  • Regulamentul (UE) 2016/679 "GDPR" (General Data Protection Regulation) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date
  • Directiva 2002/58/EC a Parlamentului European și a Consiliului din 12 iulie 2002 privind procesarea datelor personale și protejarea confidențialității în sectorul comunicațiilor electronice

precum și orice legislație națională sau reglementări de implementare a acestora sau în legătură cu acestea, aplicabile Cargopedia și utilizatorilor săi.

2. INFORMAȚII PERSONALE COLECTATE

În anumite ocazii (cum ar fi atunci când vă înscrieți pe site sau vă actualizați profilul), Cargopedia va stoca anumite date cu caracter personal. Acestea includ:

  • Numele și prenumele
  • Numărul de telefon
  • Adresa de e-mail
  • Adresa IP

Prin crearea unui cont pe Cargopedia, fiecare utilizator își dă acordul pentru ca AC să poată colecta datele personale, în condițiile și în conformitate cu Legislația de Protecție a Datelor Personale.

Rețineți că, după terminarea procesului de înregistrare, veți putea modifica aceste informații în orice moment doriți, prin accesarea Datele mele.

Utilizatorii care aleg să achiziționeze acces la un plan plătit prin card de credit sau PayPal sunt rugați să furnizeze informații suplimentare, inclusiv - dacă este necesar - informațiile personale și financiare necesare pentru a procesa aceste tranzacții. Datele tranzacției, inclusiv date cu caracter personal, pot fi transferate către Netopia SRL (www.mobilpay.ro) sau către PayPal Pte. Ltd. (www.paypal.com), în scopul de a procesa plățile. Punerea la dispoziție a acestor informații este voluntară, cu toate acestea, în același timp, este esențială pentru efectuarea unei plăți.

3. CE FACEM CU INFORMAȚIILE COLECTATE

AC folosește aceste date pentru scopuri specifice, și anume:

  • Pentru a vă permite utilizarea Cargopedia, fiecare cont necesitând date de contact valide;
  • Pentru autentificarea pe Cargopedia;
  • Pentru a afișa informațiile de contact în anunțurile pe care le publicați, astfel încât să puteți fi contactat de către ceilalți utilizatori;
  • Pentru a vă trimite informații despre noi actualizări ale serviciilor, oferte speciale și informații similare;
  • Pentru a vă trimite notificări e-mail sau SMS atunci când se publică anunțuri potrivite;
  • Pentru a vă personaliza site-ul în mod corespunzător (limbă, monedă preferată etc.);
  • Pentru a putea să vă contactăm, în cazul în care apar probleme legate de contul dumneavoastră;
  • Pentru a combate frauda sau pirateria software și pentru a proteja Cargopedia și utilizatorii săi.

4. STATISTICI BROWSER

Ca în cazul majorității site-urilor web, colectăm anumite informații în mod automat și le stocăm în fișierele jurnal și/sau baze de date. Aceste informații includ adresa IP, tipul de browser, adresa de intrare/ieșire, sistemul de operare, precum și data/ora vizitei. Folosim aceste informații, care nu identifică utilizatori individuali, pentru a analiza tendințele și pentru a preveni activitățile rău intenționate pe Cargopedia. Nu legăm aceste date colectate în mod automat cu informații de identificare personală. Adresele IP sunt legate de informații de identificare personală pentru a preveni și bloca agresorii să continue să utilizeze serviciile noastre, cum ar fi membrii care încalcă Termenii și condițiile noastre de utilizare.

5. SECURITATE

Dorim să vă asigurăm că informațiile dvs. sunt sigure. Pentru a preveni accesul neautorizat sau divulgarea, am pus în aplicare proceduri fizice, electronice și manageriale adecvate pentru a proteja și securiza informațiile pe care le colectăm online, în conformitate cu Legislația de Protecție a Datelor Personale.

Serverul pe care site-ul este găzduit este protejat de acces fizic neautorizat și acces remote (la distanță) limitat, fiind instalat într-o incintă adecvată tehnic și din punct de vedere al securității. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a vă proteja datele cu caracter personal colectate, analizăm noile tehnologii în domeniu și, atunci și dacă este cazul, le aplicăm prin upgrade-uri a sistemelor noastre de securitate. De asemenea, infrastructura harACare și software utilizată de Cargopedia este periodic analizată din punctul de vedere al securității.

6. DEZVĂLUIREA INFORMAȚIILOR PERSONALE

AC nu înstrăinează și nu va înstrăina către terți niciodată datele dvs. personale, fără acordul dvs.

Totuși, AC își rezervă dreptul de pune la dispoziție informații cu caracter personal în următoarele situații limitate:

  • Dacă AC este cumpărată sau fuzionează cu o altă companie; în aceste caz, informațiile dvs. vor fi probabil transferate către noul proprietar;
  • Când AC îi este cerut să furnizeze informații, ca răspuns la un ordin judecătoresc, citație, sau alt proces legal;
  • Când AC consideră că divulgarea este necesară pentru a preveni sau a limita frauda, ​​în cazul unor situații grave (furt de marfă și alte activități cu caracter penal), pentru a proteja siguranța platformei și a clienților săi.

7. LEGĂTURI CU ALTE SITE-URI

Cargopedia conține link-uri către alte site-uri care nu sunt deținute sau controlate de AC. Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că AC nu este responsabilă pentru practicile de confidențialitate ale acestor alte site-uri. În caz că părăsiți site-ul nostru, vă rugăm să citiți politicile de confidențialitate ale fiecărui site în parte. Această declarație de confidențialitate se aplică numai informațiilor colectate de Cargopedia.

8. COOKIE-URI

Pentru a îmbunătăți experiența de navigare, Cargopedia utilizează o caracteristică a browser-ului web numită "cookie". Cookie-urile sunt fișiere text care conțin cantități mici de informații care sunt descărcate pe dispozitiv atunci când vizitați un site web. Cookie-urile sunt apoi trimise înapoi la site-ul de origine pentru fiecare vizită ulterioară, sau către un alt site care recunoaște acel cookie. Cookie-urile sunt utile, deoarece acestea permit unui site web să recunoască un dispozitiv utilizator sau o preferință, cum ar fi limba sau moneda preferată.

Cele mai multe browsere web acceptă automat cookie-urile. Cu toate acestea, puteți cere browser-ul dvs., prin editarea opțiunilor, să blocheze cookie-urile sau să vă avertizeze înainte de a accepta un cookie de la site-urile pe care le vizitați. Dacă vă hotărâți să nu acceptați cookie-uri, veți putea în continuare să accesați secțiuni Cargopedia care sunt disponibile pentru publicul larg, dar anumite părți ale site-uluri vor funcționa incorect sau nu vor funcționa deloc.

9. DREPTURI UTILIZATORI ȘI OPOZABILITATE

Cargopedia prețuiește confidențialitatea și libertatea de decizie a utilizatorilor săi, fiind în deplin acord cu legislația în vigoare.

Utilizatorul are dreptul de a se opune colectării datelor cu caracter personal și de a solicita terminarea/ștergerea totală a contului, fără nicio obligație ulterioară a oricărei părți către cealaltă, și fără dreptul de a solicita daune sau interese de orice fel.

Utilizatorii care doresc să-și închidă contul Cargopedia pot solicita acest lucru trimițând un e-mail la adresa , de pe adresa de e-mail cu care s-au înregistrat în sistem. În cazul în care este imposibil accesul la adresa de e-mail din sistem, din diverse motive, va fi necesară întocmirea unei cereri scrise, datată, semnată și ștampilată (în cazul firmelor).

În conformitate cu Legislația de Protecție a Datelor Personale, aveți următoarele drepturi:

  • Dreptul la informare: puteți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor dvs. personale;
  • Dreptul la rectificare: puteți rectifica datele personale inexacte sau le puteți completa;
  • Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat"): puteți obține ștergerea datelor, in cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege;
  • Dreptul la restricționarea prelucrării: puteți solicita restricționarea prelucrării in cazul in care contestați exactitatea datelor, precum si în alte cazuri prevăzute de lege;
  • Dreptul de opoziție: vă puteți opune în special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim;
  • Dreptul la portabilitatea datelor: puteți primi, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ați furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau puteți solicita ca respectivele date să fie transmise altui operator;
  • Dreptul de a depune plângere: puteți depune plângere fată de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;
  • Dreptul de retragere a consimțământului: in cazurile in care prelucrarea se intemeiază pe consimțământul dvs., acesta poate fi retras oricând. Retragerea consimțămânțului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând in continuare valabilă;
  • Dreptul de a nu fi supus unor decizii automate sau profilare suplimentare aferente deciziilor automate: puteți cere și obține intervenția umană cu privire la respectiva prelucrare sau vă puteți exprima propriul punct de vedere cu privire la acest tip de prelucrare.

10. ACTUALIZĂRI ALE POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

AC poate modifica această politică din când în când prin actualizarea acestei pagini.

AC vă va notifica prin e-mail în cazul în care vor apărea schimbări majore ale politicii de confidențialitate.

Pentru actualizări minore, trebuie să verificați această pagină în mod regulat pentru a vă asigura că sunteți de acord cu orice modificări aduse.